Eclipsseizoen: in dezelfde maand hebben we een zonsverduistering en een maansverduistering. Welke invloed zullen ze hebben?

Twee verduisteringen verduisteringen wachten ons in oktober; de eerste zonsverduistering in Weegschaal op 14 oktober. Aan de andere kant, de verduistering van de volle maan in Stier op 28 oktober, waardoor het een van de meest intense maanden van het jaar is.

Verduisteringen komen altijd in paren voor, twee weken na elkaar. Als de eerste die van de Zon was tijdens een Nieuwe Maan, dan zal de tweede die van de Volle Maan zijn (en omgekeerd). We noemen deze periode de “eclipsseizoen en hoewel er over het algemeen maar twee seizoenen per jaar zijn, kunnen het er wel drie zijn!

Tijdens de verduisteringen, nieuwe kansen zich voor. We trouwen, we verhuizen, we rouwen als het moet en dan valt eindelijk die spaander! Het vult ons met moed en angst om in iets nieuws te springen.

Zonsverduistering op 21 graden Weegschaal op 14 oktober

Deze zonsverduistering in Weegschaal nodigt ons uit om de balans op te nemen tussen onze eigen verlangens en afhankelijkheid in onze partnerschappen. Dit betreft niet alleen het paar, maar heeft ook invloed op samenwerkingen en partnerschappen. Daarnaast stimuleert deze extra instroom van Weegschaal-energie ons om de waarde van verbintenissen tussen mensen te waarderen. Het dwingt ons ook om te zoeken naar meer orde en harmonie in onze relaties.

Venus, heerser van Weegschaal, zal in Maagd staan en in oppositie zijn met Saturnus retrograde in Vissen. Dit zal ons aanmoedigen om een zeker realisme te tonen in onze omgang met anderen. En dit, zonder rekening te houden met projecties en fantasieën.

Dit zal een periode van grote transformatie zijn voor alle tekens (gezien Pluto’s vierkant met de lunatie en met Mars), maar vooral voor Ram en Weegschaal. En, in mindere mate, voor Kreeft en Steenbok. Dit zal een impact hebben op respectievelijk hun huizen en carrières. Lilith de Zwarte Maan zal heel dicht bij Venus staan en ons vragen onze onderdrukte seksuele driften en onze schaduw in het algemeen te eren.

Tot slot moet worden opgemerkt dat een eclips die vergelijkbaar is met deze eclips vond plaats op 14 oktober 2004. Het kan dus nuttig zijn om na te denken over wat er toen in ons leven gebeurde. Dit om de vragen te begrijpen die deze krachtige Nieuwe Maan oproept.

Gedeeltelijke verduistering van de Volle Maan op 5 graden Stier – 28 oktober

Stier nodigt ons altijd uit om ons te verbinden met plezier en stabiliteit. Schorpioen symboliseert daarentegen de crisis die ons kracht geeft. De Zon in Schorpioen (dood) staat tegenover de Maan in Stier (leven) en roept op tot een groter evenwicht tussen deze energieën.

Wat is de balans tussen wat ik voor mezelf krijg en wat ik deel? En tussen genieten van het heden en persoonlijke transformatie? Een eclips van een volle maan is een zeer aangrijpend moment, dat op zichzelf de afsluiting van een cyclus symboliseert. De cyclus begon zes maanden geleden. En ook al is het in dit geval ook de laatste volle maan. eclips in Stier tot 2031.

Dit is een uitstekende gelegenheid om te rouwen en een proces af te sluiten dat al sinds eind 2021 (of eerder) gaande is. Deze heeft al een afscheid nodig om te ontspannen en nieuwe energie vrij te maken. Bovendien zal de Maan vergezeld worden door retrograde Jupiter, die in oppositie zal zijn met de Zon (evenals Mars en Mercurius in Schorpioen), wat het drama kan accentueren.

In dit geval kun je beter geen beslissingen nemen in het heetst van de strijd. In feite zal deze Volle Maan heel intens zijn. En tijdens de verduisteringen, is er meestal een verborgen deel van de Maan dat we pas later kunnen zien.

We kunnen ook veranderingen op economisch gebied verwachten, op zoek naar een beter evenwicht. Uiteindelijk is het aan ons om te beoordelen welke veranderingen nodig zijn om deze fase af te sluiten. Dit zal, ondanks de onzekerheid, ruimte laten voor een veel zelfverzekerder versie van onszelf.

Vergelijk in