Komeet Nishimura: de data en tijden waarop we hem en zijn invloed het beste kunnen zien?

Als je een groen licht aan de nachtelijke hemel ziet, raak dan niet in paniek: het is de Komeet Nishimura. Het is een uniek fenomeen ontdekt door amateurastronoom Hideo. Nishimura 11 augustus 2023.

Volgens de National Aeronautics and Space Administration (NASA) is de Komeet Nishimura zal zichtbaar zijn op het noordelijk halfrond van 8 tot 18 september 2023.

Tijdens de eerste dagen zal het de vorm aannemen van een kleine ster vergezeld van een groenachtige staart. Dit is de reden waarom sommige media het hebben geïdentificeerd. Zoals de “groene komeet”.

Het dichtste punt bij de zon bevindt zich op dinsdag 17 september, op ongeveer 32 miljoen kilometer van de ster. Dit zal het dan zichtbaar maken voor de mens.

NASA merkt op dat de Komeet Nishimura zal zich op een afstand van 125 miljoen kilometer van onze planeet bevinden.

Het is in verschillende landen gezien

Volgens de National Geographic-website, in tegenstelling tot de komeet van Hailey, die elke 76 jaar vanaf de aarde kan worden waargenomen, Nishimura zal pas over meer dan 400 jaar, in het jaar 2431, dicht bij onze planeet passeren. Inderdaad, het heeft deze tijd nodig om zijn baan rond het zonnestelsel te voltooien.

Volgens deskundigen, Komeet Nishimura is al een paar weken zichtbaar. Feitelijk Nishimura, wie het ontdekte, spotte het voor het eerst op 11 augustus van dit jaar vanuit Californië (Verenigde Staten). Dit met behulp van een digitale camera.

Deze amateurastronoom heeft een geweldige staat van dienst sinds hij twee anderen ontdekte Kometen. Er zijn er met de naam C/1994 N1 (Nakamura-Nishimura-Machholz) en C/2021 O1 (Nishimura).

Wat is hun betekenis voor astrologie en spiritualiteit?

Oude beschavingen beschouwd Kometen als “boodschappers van de goden”. Haar lange staart werd geïnterpreteerd als ‘een vrouw met lang golvend haar, die haar associeert met rouw’. Anderen vergeleken het ‘met een vlammend zwaard, omdat ze geloofden dat het oorlog en dood aankondigde’.

We associëren vaak Kometen (zoals komeet Nishimura) tot grote rampen. De Romeinen associeerden bijvoorbeeld de passage van een meteoor met de moord op Julius Caesar.

Vele jaren later, in Zwitserland, worden talrijke aardbevingen, ziekten en de geboorte van tweekoppige dieren toegeschreven aan De komeet van Halley. De Engelsen van hun kant associeerden het met de komst van de Zwarte Dood.

In Amerika, een komeet omdat die van Nishimura deel uitmaakte van de voortekenen van de Mexica-cultuur die de komst van Europeanen en hun daaropvolgende verovering aankondigde, meldt La Opinión.

Kometen worden ook geassocieerd met voortekenen van oorlog en vernietiging, de geboorte van nieuwe tijdperken, momenten van reflectie op de fouten uit het verleden en wedergeboorte na chaotische periodes.

Vergelijk in