6 tips voor een stralende glimlach met natuurlijke remedies

Er zijn veel redenen waarom tanden geel kunnen worden, maar gelukkig is het mogelijk om dit fenomeen met natuurlijke methoden tegen te gaan. Hier zijn enkele tips om een sprankelende glimlach terug te krijgen door voor je tanden te zorgen en te voorkomen dat je hun glazuur beschadigt.

Waarom worden tanden geel?

Tanden worden geel om twee belangrijke redenen:

  • Erosie van het glazuur: De buitenste laag van tanden bestaat uit glazuur, een bijna witte substantie die de diepe structuren van de tand beschermt. Naarmate deze laag dunner wordt of wegslijt, wordt het dentine zichtbaarder, waardoor de tanden er donkerder uitzien. Zure voedingsmiddelen, tandvleesaandoeningen en veroudering kunnen het tandglazuur aantasten.
  • Dieet: Sommige voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, kunnen vlekken op de tanden veroorzaken. Voedingsmiddelen die vlekken op de tanden veroorzaken, kunnen ook het glazuur verslijten, waardoor vergeling wordt geaccentueerd. Zure voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat tanden er gelig uitzien door het glazuur aan te tasten. Degenen die zich zorgen maken over de kleur van hun tanden, moeten de inname van citrusvruchten, koffie en frisdrank beperken. Het kan ook gaatjes en tandvleesaandoeningen voorkomen, die het glazuur kunnen beschadigen en mondgezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Tips om tanden op natuurlijke wijze te bleken

Oefen oil pulling

Deolie trekken, of olie mondwater, houdt in dat je je mond spoelt met een olie om vuil, bacteriën en resten te verwijderen. Hoewel deze methode geen vervanging is voor poetsen of flossen, suggereren sommige onderzoeken dat het spoelen van je mond met bepaalde oliën kan helpen om tanden witter te maken.

Tanden poetsen met zuiveringszout

De zuiveringszout Kan helpen bij het polijsten van oppervlaktevlekken op tanden met zijn zachte schurende eigenschappen.

Gebruik waterstofperoxide

De Waterstofperoxide is een mild bleekmiddel dat kan helpen bij het bleken van tanden bij regelmatig en zorgvuldig gebruik.

Tanden bleken met fruit

Enzymen die in sommige vruchten worden aangetroffen, zoals Papaïne papaja’s en de bromelaïne ananas, kan helpen bij het verwijderen van vlekken op tanden.

Kauwen op vezelrijk voedsel

Het kauwen van bepaalde vezelrijke groenten en peulvruchten kan helpen tandplak te verwijderen en tandglazuur te beschermen.

Bleekmethoden om te vermijden

Het is belangrijk op te merken dat sommige bleektechnieken niet effectief of zelfs schadelijk zijn voor de tanden. Deze omvatten:

  • Het gebruik van citroen-, sinaasappel- of appelciderazijn
  • Actieve kool aanbrengen op de tanden

Voorkom vlekken op tanden

Het handhaven van een goede mondhygiëne is essentieel om tandverkleuring te voorkomen en te verminderen. Een Regelmatig poetsen in combinatie met flossen Helpt het tandglazuur te beschermen, afbraak van het tandvlees te voorkomen en vlekken te verwijderen die na verloop van tijd kunnen verschijnen.

Door deze tips en trucs te volgen, kunt u het uiterlijk van uw tanden verbeteren en een stralende glimlach bereiken met natuurlijke remedies die zijn afgestemd op de gezondheid van uw mond.

Vergelijk in