De 7 planten die de lucht in huis zuiveren en je helpen beter te ademen!

In een context van opwarming van de aarde is het essentieel om natuurlijke oplossingen te vinden om uw interieur te koelen zonder de airconditioning te gebruiken. Kamerplanten zijn een uitstekend alternatief voor het zuiveren van de omgevingslucht en het zuiveren van onze atmosfeer. Ontdek de 7 planten die de lucht in huis zuiveren en je helpen beter te ademen!

Het belang van planten voor onze gezondheid

De 7 planten die de lucht zuiveren

Kamerplanten spelen een belangrijke rol in ons algemeen welzijn, door onze stemming te verbeteren, stress en vermoeidheid te verminderen en onze concentratie en productiviteit te verhogen. Bovendien dragen ze ook bij aan de opname van gifstoffen die in de omringende lucht aanwezig zijn, en helpen zo ons milieu te zuiveren.

Planten als natuurlijke remedies

Bepaalde planten hebben ook therapeutische eigenschappen, zoals salie, waarvan de verbranding slechte energieën en negatieve golven helpt verdrijven. Witte salie wordt al duizenden jaren gebruikt door indianen en staat bekend om zijn beschermende en zuiverende eigenschappen.

Top 7 luchtzuiverende planten

 • Aloë Vera: Naast de vele geneeskrachtige eigenschappen, is Aloë Vera zeer effectief in het absorberen van verontreinigende stoffen in de lucht, met name formaldehyde en benzeen.
 • Chlorophytum: Deze plant, ook wel bekend als de “spinplant”, is zeer gemakkelijk te onderhouden en elimineert gifstoffen zoals koolmonoxide, formaldehyde en xyleen.
 • Vijgen elastiek: Rubber is niet alleen een zuiverende plant, maar ook een uitstekende luchtbevochtiger. Het vermindert de concentratie van formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen in de lucht.
 • Spathiphyllum: Dit kruid staat bekend als de “maanbloem” en helpt de lucht te zuiveren door benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en ammoniak te verwijderen.
 • Philodendron: Deze tropische plant is gemakkelijk te onderhouden en absorbeert voornamelijk de formaldehyde die aanwezig is in de omgevingslucht.
 • Dracaena: Met zijn vermogen om de lucht van verschillende verontreinigende stoffen te filteren, waaronder benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen, is de Dracaena een waardevolle bondgenoot bij het opruimen van onze atmosfeer.
 • Sansevieria: Sansevieria, ook wel “schoonmoedertaal” genoemd, helpt de lucht te zuiveren door gifstoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen te absorberen.

Planten die slaap bevorderen

slaap

Sommige planten hebben ook een gunstig effect op onze slaap, door op te treden als natuurlijke slaappillen. Onder de beste planten om in je slaapkamer te installeren om een ​​goede nachtrust te bevorderen, vinden we:

 • Lavendel: Bekend om zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen, helpt lavendel angst te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
 • Jasmijn: De zoete, aangename geur van deze bloeiende plant helpt angst te verminderen en een rustige slaap te bevorderen.
 • Valeriaan: Valeriaan wordt sinds de oudheid gebruikt vanwege zijn kalmerende eigenschappen en helpt om gemakkelijker in slaap te vallen en de kwaliteit ervan te verbeteren.

Onderhoudstips

Om optimaal te profiteren van de voordelen van deze planten, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van uw zuiverende planten:

 • Geef ze regelmatig water, maar niet te veel, om te voorkomen dat de wortels verdrinken.
 • Zet ze op een lichte plek, maar zonder direct zonlicht, waardoor hun bladeren kunnen verbranden.
 • Zorg ervoor dat je ze een pot geeft die geschikt is voor hun groei, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen.
 • Aarzel niet om de beschadigde bladeren te snoeien om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen.

Door deze zuiverende planten te adopteren en te verzorgen, u helpt niet alleen de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren, maar ook uw algemeen welzijn. Twijfel dus niet langer en haal de natuur in huis!

Vergelijk in