Maak je huis schoon met rare ingrediënten die je al in je keuken hebt staan. Succes gegarandeerd!

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen natuurlijke producten om hun huis schoon te maken. Het is mogelijk om chemicaliën te vervangen door eenvoudige en effectieve ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan.

Hier zijn enkele van die rare ingrediënten die een succesvolle reiniging garanderen.

Citroen: een onverwachte bondgenoot

- De 5 magische kruiden die een revolutie teweeg zullen brengen in uw keuken en uw gasten zullen verbazen! - Het geheime recept van Franse banketbakkers voor lichtzoete makarons! - Het geheim van Aziatische koks eindelijk onthuld: 3 magische ingrediënten voor gerechten om van te smullen! - De 7 culinaire fouten die iedereen maakt (en hoe je ze kunt vermijden)! - Ongelooflijk ! Deze kookhack bespaart u honderden dollars per maand! - Je raadt nooit het geheim van dit gerecht dat Hollywoodsterren heeft veroverd! - De 3 gouden regels om een ​​echte goochelaar in de keuken te worden en je dierbaren te verbazen! - Ontdek de nieuwe culinaire trend die je smaakpapillen zal doen ontploffen: vernieuwde zoete en hartige gerechten! - Het geheim van geweldige restaurants is eindelijk onthuld: hoe presenteer je met succes een gerecht dat een sterrenchef waardig is! - De truc van deze oma verandert je keuken in een gastronomisch paradijs!

Citroen staat bekend om zijn culinaire voordelen, maar het heeft ook antibacteriële en antiseptische eigenschappen, waardoor het een uitstekend reinigingsproduct is.

Citroensap is bijzonder effectief bij het verwijderen van hardwatervlekken uit kranen of doucheruiten. Bovendien helpt de zuurgraad van citroen om vetten op te lossen, waardoor deze citrusvrucht ideaal is voor het reinigen van keukenoppervlakken en keukengerei.

  • Om ramen schoon te maken, meng je een deel citroensap met twee delen water en spray je het op de glazen oppervlakken voordat je het afveegt met een microvezeldoek.
  • Om pannen te ontvetten, wrijft u eenvoudig een halve citroen over het met vet bedekte oppervlak en spoelt u vervolgens af met heet water.
  • Om de koelkast te ontgeuren, plaatst u een kom met een gehalveerde citroen erin en laat u deze een nacht staan.

Zuiveringszout: het multifunctionele product bij uitstek

Natriumcarbonaat

Zuiveringszout is een basisingrediënt dat kan worden gebruikt om veel oppervlakken in huis schoon te maken en te ontgeuren. Het is bijzonder effectief bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en slechte geuren. Hier zijn enkele toepassingen van zuiveringszout:

  • Strooi zuiveringszout op vloerkleden en tapijten, laat het 15 minuten intrekken en stofzuig vervolgens om nare luchtjes te verwijderen.
  • Om tegelvoegen schoon te maken, meng je drie delen zuiveringszout met een deel water tot een dikke pasta. Breng deze pasta op de gewrichten aan met een tandenborstel en wrijf zachtjes voordat u afspoelt met schoon water.
  • Om de afvoer te ontstoppen, giet je een kopje zuiveringszout gevolgd door een kopje witte azijn in de verstopte gootsteen of badkuip. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water.

Witte azijn: een natuurlijke kalkverwijderaar

Witte azijn is een ander ingrediënt dat vaak in onze keukens wordt aangetroffen en dat kan worden gebruikt om schoon te maken en te desinfecteren. Door zijn zuurgraad is het zeer effectief in het oplossen van kalkaanslag die zich kan ophopen op kranen, de douche of zelfs het koffiezetapparaat.

  • Om een ​​waterkoker of koffiezetapparaat te ontkalken, vult u het apparaat met een mengsel van gelijke delen water en witte azijn en laat u het een paar uur intrekken. Daarna meerdere keren met schoon water afspoelen alvorens opnieuw te gebruiken.
  • Om de toiletpot schoon te maken, giet je een glas witte azijn in de pot en laat je het 30 minuten intrekken voordat je met een borstel schrobt en het toilet doorspoelt.
  • Om kalkaanslag van doucheruiten te verwijderen, spuit u zuivere witte azijn op het oppervlak en veegt u het af met een microvezeldoek.

Tandpasta: niet alleen voor je tanden

tandpasta

Tandpasta kan ook worden gebruikt als reinigingsproduct voor bepaalde oppervlakken en voorwerpen. Tandpasta kan bijvoorbeeld op een zachte doek worden aangebracht om zilveren sieraden of zilverwerk te poetsen. Bovendien kan het worden gebruikt om witte rubberen schoenzolen schoon te maken en op te frissen.

Coca-Cola: een verrassend trucje

Coca Cola

Coca-Cola is niet alleen een verfrissend drankje, het kan dankzij zijn zuurgraad ook worden gebruikt om bepaalde oppervlakken schoon te maken. Giet bijvoorbeeld een beetje Coca-Cola op de roestvlekken en laat het een paar minuten intrekken alvorens met een staalborstel te schrobben. Daarna afspoelen met schoon water om resten te verwijderen.

Kortom, het is mogelijk om effectief en milieuvriendelijk schoon te maken met een paar rare ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan. Dus waarom zou u deze tips niet eens proberen en het gegarandeerde succes zelf zien?

Vergelijk in