Zoeken naar werk: hoe kies je niet het verkeerde bedrijf?

Zelfs als je haast hebt om een ​​vaste baan te vinden, is solliciteren op alle advertenties die op je pad komen contraproductief. Reageren op een advertentie waarbij de functie passend lijkt bij jouw profiel is essentieel, maar je moet je ook afvragen of het bedrijf net zo belangrijk is. Werken in het juiste bedrijf zal je inderdaad naar professioneel succes stuwen. In dit artikel vind je het beste advies voor het kiezen van de juiste baan, niet alleen de functie, maar ook het bedrijf bij het zoeken naar een baan.

Leer meer over het bedrijf

Neem de tijd om uw prioriteiten te bepalen voordat u op zoek gaat naar een baan. Wat is voor jou professioneel het belangrijkst? Is het de verloning, de bedrijfscultuur, de ontwikkelingsmogelijkheden, de flexibiliteit of dat allemaal tegelijk? Door een duidelijk beeld te hebben van je verwachtingen, kun je de vacatures die op je pad komen beter inschatten. Om er zeker van te zijn dat een bedrijf bij u past, moet u er vervolgens achter komen. U kunt met name de Meningen van werkgevers in Parijs raadplegen op GoWork.fr als u zich richt op een functie in de hoofdstad.

U kunt ook naar de website van het bedrijf, de sociale netwerken en het nieuws dat het betreft. Probeer haar missie, waarden en bedrijfscultuur te begrijpen. Verzamel reviews van werknemers is een geweldige manier om een ​​bedrijf te evalueren. U kunt dan bepalen of het het type werkomgeving biedt waarin u wenst te evolueren. Je kan ook controleer of het loopbaanontwikkelingsmogelijkheden, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden of andere elementen biedt die u belangrijk vindt.

Culturele fit goed beoordelen

Culturele fit is een essentieel aspect om rekening mee te houden bij het zoeken naar een baan. Het gaat om de harmonie tussen uw eigen waarden, attitudes en manier van werken, en de cultuur van het bedrijf waarin u wilt gaan werken. Werk in een bedrijf waarvan de cultuur overeenkomt met uw persoonlijke waarden kan een beslissende rol spelen in uw ontwikkeling en uw professionele succes. We raden u aan nauwkeurige informatie te zoeken over de normen, waarden, overtuigingen en gedragingen die door leden van de organisatie worden gedeeld.

Als je contacten hebt in het bedrijf of mensen kent die er werken, aarzel dan niet om hen vragen te stellen over de bedrijfscultuur. U kunt informele bijeenkomsten organiseren om hun ervaringen te bespreken en informatie uit de eerste hand te krijgen. Ook hier kan het raadplegen van werknemersbeoordelingen op een speciaal platform u helpen. De volgende punten moeten in ieder geval in acht worden genomen om uw culturele fit met het bedrijf waarin u geïnteresseerd bent goed te kunnen beoordelen:

  • Ondernemingswaarde
  • De werkomgeving
  • Het werkgeversmerk
  • De ontwikkeling van medewerkers
  • Ontwikkelingsmogelijkheden

Stel relevante vragen tijdens het interview

U heeft besloten om uw aanvraag in te dienen bij een bepaald bedrijf nadat u ontdekt heeft dat het aan uw verwachtingen zou kunnen voldoen! En goed nieuws, de recruiter of human resources manager is overtuigd door je CV en motivatiebrief. Dus nodigde hij je uit voor een sollicitatiegesprek. In dit stadium is er nog niets beslist! Het sollicitatiegesprek is een gelegenheid om uw echte sterke punten voor de te vervullen functie onder de aandacht te brengen, maar ook het ideale moment om aanvullende informatie over het bedrijf en de aangeboden baan te verzamelen. Aarzel niet om relevante vragen te stellen. Bovendien toont dit proces uw echte interesse in het bedrijf en helpt u zich te onderscheiden van andere kandidaten.

Door vragen te stellen aan de recruiter of werkgever, laat je verder zien dat je over waardevolle communicatieve vaardigheden beschikt en dat je een meedenkend persoon bent. Dit zijn kwaliteiten die hoog in het vaandel staan ​​in de professionele wereld, ongeacht de beoogde functie. Maar uw echte doel is om de ultieme bevestiging te krijgen dat het bedrijf geschikt voor u is. Om dit te doen, moet u de vragen voorbereiden en onthouden dat ze natuurlijk en spontaan overkomen.

Beginnen met, vraag naar details van de taken en verantwoordelijkheden die bij de functie horen om er zeker van te zijn dat ze echt aansluiten bij uw vaardigheden en interesses. Daarna, informeer naar de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Vraag of het interne promotie aanmoedigt en of het mogelijkheden biedt voor professionele ontwikkeling. Stel vragen over opleidingen, rapportagestructuur en bedrijfscultuur.

Vergelijk in